Citronová babeta
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
- 250g hladké mouky
- 250g moučkového cukru (může být i méně)
- 4 větší vejce
- 0,5 dcl horké vody
- 1,5 dcl oleje
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- kůra z 1 citronu
- šťáva ze 2 citronů
POSTUP PŘÍPRAVY
Z bílků ušleháme tuhý sníh. V míse ušleháme žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem, postupně přiléváme po částech horkou vodu a olej, pak vsypeme mouku s kypřícím práškem, kůru a šťávu z citronů, nakonec zlehka vmícháme sníh a nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu nebo plechu na muffiny.
Pečeme zhruba při 170-180 stupních asi 30 minut.
Pozn.: V té naší jsou jemně nastrouhané 2 menší mrkve.
Nejnovější komentáře