Limoncello
Ingredience
500 g bio citronů
3 dl 80% alkoholu
400 g cukru
4 dl vody
Postup
Na domácí Limoncello je potřeba kůra z citronů, z které odstraníme hořkou bílou slupku. Kůru vložíme do karafy, přidáme cukr a alkohol a zalijeme 4 dl vody. Dobře promícháme, vršek nádoby zakryjeme alobalem a necháme 15 dní odležet v chladu a ve tmě, občas promícháme.
Po uplynulé době přefiltrujeme tekutinu do jiné nádoby a necháme ještě týden odpočinout. (Emanuele Ridi)
Limoncello je ovocný likér pocházející z oblasti Kampánie. Vyrábí se z citronové kůry, lihu a cukru. Na pravé limoncello se používá místní odrůda citronů zvaná limone di Sorrento. Likér má jasně žlutou barvu a vysokou viskozitu. Obsah alkoholu by se měl pohybovat mezi 28 až 32 procenty. Podává se dobře vychlazený.
Avon Silky Soft Musk toaletní voda
Nejnovější komentáře