Perníčky, které nepotřebují uležet
Léty prověřený recept na perníčky, po kterých se vždy jen zapráší
500 g hl. mouky, 190 g cukru, 125 g másla, 125 g medu, 3 vejce, 1 lžička jedlé sody, perníkové koření podle chuti, 1-2 vejce na potření,
Na vál prosijeme mouku, promícháme se sodou, cukrem, perníkovým kořením. Vyhloubíme důlek, nalijeme med, vklepneme vejce, nakrájíme na kousky máslo a rukama vypracujeme hladké těsto. Necháme min. 24 h uležet v lednici.
Troubu předehřejeme na 150 stupňů. Z těsta vyválíme asi 5 mm plát a vykrajujeme různé tvary. Perníčky v dostatečném odstupu narovnáme na vymaštěný plech, pečeme asi 15 minut. Ještě horké potřeme rozšlehaným vejcem.
Nejnovější komentáře