Večerní chleba bez hnětení

Nasypeme do mísy a nasucho zamícháme:
– 2 hrnky hladké celozrnné mouky (hrnek cca 250ml)
– 1 hrnek mletého lněného semínka (náhradou 1 hrnku mouky lněným semínkem snížíme obsah sacharidů)
– 1 lžička sušeného droždí
– 1,5 lžičky soli
– 1 lžička drceného kmínu
– podle chuti můžete přimíchat cibulku, česnek, bylinky, semínka, škvarky…
Do zamíchané směsi nalijeme 1,5 hrnku vody (přiměřeně, přiměřeně, raději hustší, líp se s ním pak dál pracuje).
Po cca 12 hodinách vyklopíme do předem vyhřáté nádoby s víkem (vyhřát v troubě předehřáté na 230 stupňů – nutné, aby se chleba nepřilepil). Pečeme cca 30 minut, pak ještě dopékáme podle potřeby bez víka.
Dobrou chuť
Nejnovější komentáře